2010. március 30., kedd

Folytatjuk- a legjobb helyek, ahol hangoskönyvet lehet hallgatni

Egy napsütéses pénteken hagytuk abba az előző bejegyzést.
Éljen, végre hétvége! Szombat a takarításé. Én nagyon szeretek mindenféle házimunka közben olvasni, például ablakmosás, portörlés, mosogatás közben. Ok, porszívózás közben nem annyira mókás.
Vasalás közben kifejezetten javallott, ugyanis akkor még tévét nézni sem egyszerű, hiszen a kezed és a szemed is foglalt, viszont meglehetősen unalmas dolog, amit nem árt kissé feldobni.

Míg kavargatjuk a levest vagy hámozzuk a krumplit, lehet egy kicsit nehezebb olvasmányokat is hallgatni, pl. a Mester és Margarita nekem nagyon bevált, egyrészt mert nagyon szeretem ezt a regényt, még annak idején gimis koromban két vonatút alatt elolvastam, pedig nem rövid mű....Nagyon klassz volt újrahallgatni, ráadásul míg gimiben volt időm délutánonként el-elszundítva ezer oldalakat olvasni, addig most már sokszor csak takarítás közben jön össze.
Aztán mivel vidéki leány vagyok szerencsére, időnként csak meg kell látogatni az otthoniakat.
Ha vonattal megyek, nem mindig képes a szemem arra, hogy a sok-sok óra bensőséges kapcsolat után, amit a számítógéppemmel és a monitorommal töltöttem, még a nem túl jól világított vonaton is erőltessem a szemem.

És tádááá, erre jó a hangoskönyv. Lejátszó elindít, felhallgató betesz, fej ablak felé, táj visszabámul. Hmm, de jó is ez.

Ha többen, ketten, gyerekekkel autóban ülve utazunk, akkor is jó, mert - lehet, hogy sokaknak ez cikinek tűnik-, de meg-megállítjuk, beszélgetünk róla.
Főleg a csemetékkel izgalmas ez, a meselemezeket hallgatva mindeen mese után szoktunk beszélgetni. Lehet, hogy csak kérdeznek, vagy éppen elmondják, hogy az a Muhi Andris milyen bátor kisfiú lehet.
De olyan is volt, hogy meséset játszottunk, egyfajta szerepjátékot, mert ahhoz volt kedvük éppen: a Micimackó szereplői lettünk és mindenki megpróbált úgy beszélni, mint a mese alakjai.

Érdekes, akkor nem hangzott el egyszer sem, hogy "Apaaaaaa, mikor érünk máááááár oooooooda?"

Ti hol hallgattok hangoskönyvet?

2010. március 17., szerda

Gondoltad volna, hogy ennyi helyen lehet hangoskönyvet hallgatni?

Hangoskönyvet hallgatni jó. Van, ahol még jobb. Meg van, ahol kifejezetten rossz.

Nézzünk sorra egy átlagos hetet, mennyi lehetőség kínálkozik arra, hogy olvassunk olyankor is, mikor épp foglalt a kezünk vagy a szemünk.

Hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek


Reggel elindulunk munkába. Még hideg, borult reggel, csak nem akar az a tavasz jönni. Klassz, a legjobb, hogy a csúnya, morcos hétfői emberekre rámosolyogjunk, hiszen mi sokkal jobbat hallgatunk, mint a gazdasági rádió fűrészporos hírei vagy pár bohóc röfhögése (én kérek elnézést) egy-egy rádión.
Ha elmélyedős, szép szavakkal elmondott, selymes történetet választunk, egy enyhe melankóliával érkezünk a munkahelyre. Vicces történet? Jöhet! Csak ne hagyd magad, hogy a hétfői hangulat átszivárogjon rád a morci kollégákról (hallgassanak ők is hangoskönyvet :))

Aztán szerintem elég rossz hangoskönyvet munka közben hallgatni. Vagy tanulás során (hacsak nem a hangoskönyvből nyelvet. Na, azt jó hallgatni, sok-sok angol nyelvűt. Vagy németet/franciás/spanyolt kinek hogy ízlik.De azt meg nem munka közben tegyük!)

Munka után édes a mozgás, irány a sziget vagy a konditerem. Hogy sportolás közben lehet-e és szabad-e hangoskönyvet hallgatni, nos, erről megoszlanak a vélemények.
Ugyanis. Futás közben például jó. Teremben. (Ehhez jó fülhallgató és jó lejátszó kell.) Szigeten inkább a madárcsicsergést javasoljuk. A lépcsőzőgép és a bringa jó, de aerobik és fallabda közben ugye annyira nem javasolt.

Bevásárlás, sorban állás? Igen! Kéz tele szatyorral, fej zúg, rossz gyerek türelmetlen a másik sorban, pénztáros undok, sor hosszú.
Megoldás? Fülhallgató be, hangoskönyv indít és .... hmm.... máris minden jobbnak tűnik, igaz?

Folytatjuk a kedvenc hétvégi programokkal.